Magsjuka.

Nu verkar det som att kräksjukan har kommit till oss, flera insjuknande under veckan.

Det är 48 timmar som gäller från sista kräkningen och det spelar ingen roll om barnet bara kräkts en gång och sedan mår bra, 48 timmar gäller!

Om det är någon i familjen som är magsjuk så bör ni hålla era barn hemma under lite observation.

 

2 reaktion på “Magsjuka.

  1. Hej!

    Det här med 48 timmars regeln är en rekommendation och gäller allmän inte hela befolkningen. Människor har olika försvar i samma sjukdoms fall. Oftast kan en i familjen sjukna utan att drabba de andra. Beror hur man håller sig.

    Att hur man skriver spelar roll visar sig i ditt meddelande där du för fördummar oss alla barn och föräldrar genom att skriva ogenomtänkt (Om det är någon mer i familjen som är sjuk så håll era barn hemma).

    • Hej,

      Jag har också läst vad Jessica skriver och känner mig inte fördummad, jag ber därför att få sållas ur denna gruppen av ”alla barn och föräldrar” som fördummas av uppmaningen. Att hålla barnet hemma i minst 48 timmar efter att barnet kräks eller om någon annan i familjen har magsjuka, låter ju som ett klokt råd. Det tar mellan 12 och 48 timmar från det att man blir smittad tills att man blir sjuk i vinterkräksjukan, så egentligen borde hela familjen ha varit frisk i minst 48 timmar innan barnen återgår till skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *