Viggenbrev 41

Hej på där hemma!

Jag har från ”säkra källor” (Anette) fått höra vad eleverna har gjort i veckan och vill så klart dela med mig.
Under veckan har klassen fortsatt med språklekar, som att rimma och gissa gåtor och de har även börjat prata om sammansatta ord. Tisdag, jobbade klassen vidare med känslotemat, Glad. De samtalade i gruppen om vad som gör en glad. Sedan fick de rita och skriva till. Vi kommer sätta upp elevernas tankar och upplevelser under veckan som kommer.
Onsdag var det dags för idrott igen och denna gång hinderbana, väldigt omtyckt och roligt. De fortsatte med temat Hållbar framtid och tittade på en film om återvinning. Torsdag blev en mattedag, de har jobbat klart med siffran 2, det sitter en massa tvåor på väggen i köket. Mattelekar som att kunna se antal och placera ut sifferkort i rätt ordning. Sen blev det sångsamling med förskoleklassen Duvan.
Idag får jag också höra från Michelle och Jossan att de just kommer in från en skogspromenad där de har samlat in vackra höstlöv.
Jag är på plats igen på måndag och kommer titta över tiderna för Välkomstsamtalen.  Det har varit många bud, jag vet, men på måndag går vi alla ut till skogen!

Inför vecka 42
Mån. Alla går till skogen.
Tis. Vi åker på teater till Märsta Kulturum. Bussen går 8.34
Ons. (ingen idrott) Tema Hållbar framtid, städdag tillsammans med Duvan årskurs 1.

Obs! Tisd.7/11 är det dags för den årliga Soppkvällen, se inbjudan på bloggen!

Vi önskar er en härlig hösthelg! / Linda, Anette, Michelle och Jossan