Viggenbrev v.39

Viggenbrev 39
En kort vecka denna gång. Vilken härlig respons på bokning av samtalstider, jag har hängt ut tider till alla som lämnat in lappen! Tack!
Vi gick till skogen som vi brukar i måndags. Svampar är fortfarande väldigt spännande. Barnen letar, kommer och visar och vill veta vilken sort det är. Svampboken kommer till användning!

Kojan måste testas.

 

Samtal och lek bland träden.

 

Fortsättningsvis kommer vi att dela klassen i två grupper på måndag och fredag förmiddagar. En grupp går till skogen/lekparken med Michelle och den andra gruppen stannar kvar med mig på skolan.
I tisdags räknade vi bokstäverna i våra namn och gjorde ett diagram på tavlan, mer än hälften av klassen har ett namn med fyra bokstäver. Sen fick de göra en larv med lika många kroppsdelar som bokstäver i namnet. Kom gärna in och titta i hallen!  I onsdags började vi med ett Temaarbete om Hållbar framtid, ett samarbeta med Duvan och årskurs 1.
Vi har fått ett resultat! Elever och personal på S:ta Gertruds skola sprang tillsammans 1 282 km, på Skoljoggen. Detta motsvarar t. ex. sträckan Sigtuna – Luxemburg. Riktigt bra gjort!

Påminner om att lämna in lappen med förslag på samtalstider så snart som möjligt!

Inför vecka 40
Mån: Obs! Uteförmiddag för halva klassen, kläder efter väder.
Tis: Apt.möte fritids stänger kl.17.00
Ons: Tema Hållbar framtid. Idrott, ombyte och handduk med.
Tors:
Fre: Obs! Uteförmiddag för halva klassen, kläder efter väder.

Vi önskar er en mysig hösthelg!

Linda, Anette, Michelle och Jossan