Viggenbrev v.38

Viggenbrev 38
Vi har lagt ännu en vecka i förskoleklass till handlingarna. Måndagen började som vanligt med en tur till skogen med halva 1b. Tisdag var det dags för en utflyktsdag, till Viby By. Vi promenerad dit tillsammans med f-klass Duvan, titta gärna på bilderna som de har lagt ut här på bloggen. Det var riktigt mysigt att sitta inne i den gamla byggnaden och äta pannkakor och medhavd matsäck. Trötta tillbaka på skolan tog vi en frukt och pratade om besöket, vad kom de ihåg? ”vi gick långt”, ”åt pannkakor” den gamla tanten berättade om bästa värphönan som räven tog” ”de åt bär som godis” ”en docka som var en träpinne”.
På onsdagen fick det rita vad de kom ihåg och skriva vad de hade ritat. Kom in och titta på de fina bilderna i hallen mot köket. Igår, torsdag bekantade vi oss med siffran 3, den var lite svårare att forma än de tidigare siffrorna. Barnen fick nya platser i samlingsringen.

Under veckan har vi kommit i gång med att berätta Sommarminnen. Barnen får själva välja om det vill berätta och/eller visa upp något. Det verkar som det varit en väldigt fin sommar, vi har hört om Legoland, renar, snälla kusiner och snälla morföräldrar och naturligtvis en och annan glass! Idag fredag delade vi upp klassen i två grupper, en som fick i uppdrag att hämta stenar till vår ”lägereld” i klassrummet. Fråga barnen så berättar de säkert vad det handlar om. Gruppen som var kvar fick leka i mindre grupper och turas om att göra ett arbetsblad med alfabetet tillsammans med mig.

Nu har vi fått in nästan alla skoldagslappar med era kontaktinformationer. Vill påminna att den måste in nu snarast! Har lappen kommit på villovägar säg bara till så ordnar vi en ny.
Kan också vara bra att kolla upp att det finns extra kläder på hyllan och regnkläder samt stövlar till barnen, vädret varierar dagligen.

Inför vecka 39
Måndag: Skogen, kläder efter väder.
Tisdag:
Onsdag: Idrott, ombyte och handduk med.
Torsdag: FRITIDS (studiedag för lärarna)
Fredag: FRITIDS (studiedag för lärarna)

Vecka 40 Tisdag 3/10 (första tisdagen i månaden) stänger fritids  kl.17.00 Då vi har Arbetsplatsmöte på skolan.

Vi önskar er en riktigt fin helg!   Linda; Anette, Michelle och Jossan