Viggen vecka 21

Vecka 21

Hej alla Viggenfamiljer!

Vi började veckan med att gå på promenad i vårt närområde. På kartan hade vi märkt ut till vilka barns hem vi skulle besöka. Att läsa karta är inte helt enkelt. Hur ska kartan hållas? Hur vet jag när den behöver vridas?

Linn och Iris har gjort en karta över gården. Dessa två kartor fick inspirera oss alla till att skapa kartor till våra nya förskoleklassbarn som ska börja till hösten. Alla fick tänka ut vad de tyckte var viktigt att rita ut på kartan.

   

Det uppstod ett fantastiskt samarbete barnen emellan. De diskuterade och förhandlade om vad de tyckte var viktigt att ha med på kartan.

I torsdags besökte vi Skåneholmsslott. Vi hade en riktig toppendag, med en guidad tur inne i slottet. Det var mycket intressant och spännande, särskilt fängelsehålan var mycket uppskattad av barnen.

På fredagen arbetade vi med matte. Vi projicerade upp slottet på tavlan och diskuterade vilka olika geometriska former vi kunde hitta. Vi hittade massor av fyrkanter, nästan så många att vi inte orkade räkna dem alla. När vi urskiljde fyrkanterna till kvadrater och rektanglar blev de färre.

Vecka 22
Måndag 
Vi går på promenad i närområdet och besöker dem vi inte hunnit besöka ännu.

Tisdag – fredag
Vi arbetar vidare med mattematik, former och mönster
Vi fortsätter öva på sångerna inför skolavslutningen. Wow, vad bra alla blivit på att lära sig texterna.
Vi kommer städa våra lådor och torka ur dem
Den här veckan kommer vi hinna läsa ut vår högläsningsbok. Den har verkligen trollbundit barnen och varje gång vi läst färdigt vill de att vi ska fortsätta läsa lite till.
På onsdag är det idrott, så tänk på att packa ner gymnastikkläder

Obs!
Tänk på att skicka med barnen en vattenflaska, då det är så varmt ute.
Måndag den 4/6 vecka 23 kommer vi ha friidrott och då behöver alla vara ombytta redan på morgonen. Vi samlas kl 8:00 ute på skolgården den dagen.

Trevlig helg!

Mia och Jossan