Vecka 16

Vecka 16

Hej alla Viggenföräldrar och barn!

Nu går veckorna riktigt fort och jag inser att det inte är lång tid kvar av barnens första läsår i skolan, här hos oss på St:a Gertrud. Vi har veckor som bara är några få dagar och så har vi alla härliga utvecklingssamtal att se fram emot. Jag återkommer med datum och tider nu i veckan som ni kan boka.

Den här veckan har vi fortsatt vår rundvandring i närområdet. Vi har besökt fler av barnens hem och hur de ligger i förhållande till skolan och varandra. Vi har även uppmärksammat olika vägskyltar, dess form och vad de betyder. Barnen har fortsatt göra skyltar med hjälp av pärlplattor, något de visat sig riktigt skickliga på.  

Genom en områdeskarta kommer vi tillsammans märka ut var vi bor och även de som bor en bit ifrån kommer märkas ut. Jag gissar på att det är jag som bor längst bort 😊

Vi har påbörjat ett collage som för var och en symboliserar sommar. Några valde att göra ett eget collage medan andra valde att arbeta i par. Tanken är att vi sedan ska sätta ihop alla collage till ett stort som vi önskar sätta upp någonstans i skolan. Ett avtryck från oss i skolans miljö

.

Vi har gjort ugglor eftersom vi arbetat med bokstaven U u under veckan.

Vi kommer påbörja att träna på att hålla våra egna elevledda samtal. Något som är nytt både för mig och barnen. Det ska bli riktigt roligt och spännande.

Måndag 23/4
Vi uppmärksammar världsboksdagen.
På Världsbokdagen den 23 april uppmärksammar Unesco böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor. Böcker är ett av våra allra mest effektiva verktyg för att arbeta för fattigdomsbekämpning och fredsbyggande, och målet med Världsbokdagen är att uppmuntra författare och kämpa mot analfabetism. Den 23 april är minnesdagen för flera stora författare; Shakespeare, Laxness, de la Vega m.fl.

Vi börjar med att gå igenom våra kommande elevledda utvecklingssamtal
Vi åker iväg på teater ca kl. 9:30

Tisdag 24/4 – fredag 27/4
Vi fortsätter träna på våra samtal
Vi börjar titta på områdeskartan och märka ut var vi bor och var skolan ligger
Vi arbetar vidare med vårt sommarcollage

OBS!
 Onsdag 25/4
Idrott, medtag idrottskläder och handduk

Anmäl tid för ert barns utvecklingssamtal
Tider kommer finnas uppsatta i hallen utanför klassrummet. Om någon av tiderna inte passar, så får ni meddela mig via mail eller direkt i klassrummet, så kikar vi på en tid som skulle kunna passa.

Vecka 18

Måndag den 30/4 är en klämdag och då är det inga lektioner. För er som är i behov av fritids får gärna meddela oss det i veckan.

Tisdag 1/5 är skolan stängd.

Vecka 19

Vi inleder våra elevledda utvecklingssamtal

Trevlig helg önskar Mia och Jossan