Viggenbrev v.37

Hej alla Viggen föräldrar!

Vi började veckan med ett besök i skogen tillsammans med gruppen från 1b. Det var stor nyfikenhet på svampar, barnen plockade och vi hjälptes åt att hitta rätt sort i svampboken. Vi pratade om Höstförsöket 2017 som vi deltar i år. På ”hemvägen” valde vi ut två olika träd, ek och björk, som vi ska följa under resten av höstterminen.

 

 
Under tisdagen arbetade vi vidare med olika rim och satte in våra arbetsblad i pärmen. På rasten lekte vi tillsammans på fotbollsplanen.
Så var det dags för den riktiga brandlarms-övningen, barnen klarade det utan problem. Torsdagen visade sig från den kreativa sidan genom kojbygge, vika loppor och upptäcka 2.ans sifferform. Idag fredag var det dags för den årliga Skol-joggen och barnen sprang hela 25 varv i spåret.

Inför vecka 38

Mån: Skogen tillsammans med 1b. Kläder efter väder.

Tis: Utflyktsdag till Viby by.
Vi promenerar tillsammans med fskl.Duvan till Viby By, en gammal by som ligger på väg ut mot Wenngarn. Där blir det 2 guidade turer, runt i byn och in till den gamla gumman i stugan. Vi tar med lunchmatsäck från skolan,3 pannkakor och sylt med mjölk/festis. Självklart får man ta med sig nån extra smörgås och frukt eller dricka om man vill.

Ons: Idrott. Ombyte och handduk med.

Vecka 39 är det studiedagar torsdag 28/9 och fredag 29/9 – fritids är öppet som vanligt.

Trevlig helg! önskar Linda, Anette, Michelle och Jossan