Viggen veckobrev

Viggen brev v.3

Hej!

Tänk att det äntligen blev lite vinter, snön kom! Det blir så mycket ljusare och roligare ute. Vi passade på att leka i snön ute på ängen, krypa, kasta, bygga, forma och spåra. I tisdags fick klassrummet en ansiktslyftning, kom gärna in och titta. Vi har valt nya elevrådsrepresentanter för terminen, Milo och Elin, lycka till! Som tar över från Molly och Asha, bra jobbat tjejer!

  

Onsdagens idrott handlade om bollar, kasta och pricka stora bollen gav poäng! Ser ni formen, klot liknar faktiskt en annan form vi jobbat med under veckan. Vi ska vara med i Alla-med fadderomgång. De äldre eleverna på skolan har som har deltagit tidigare i projektet har gått en utbildning för att utbilda de yngre eleverna på lågstadiet och förskoleklasserna.

ALLA MED –PROJEKTET 2018

Syftet med Alla med utbildningen är att stöda en utveckling mot en artigare och mer samarbetsvänlig skola och arbeta för att eleverna i de olika klasserna ska känna en större trygghet och på det sättet kunna lära sig bättre. Genom att utbilda två ambassadörer/klass, som får konkreta uppdrag att utföra varje vecka under fyra veckor. Ambassadörerna berättar om uppdraget i klassen under lärarens ledning och tillsammans försöker man få så många som möjligt i klassen att utföra uppdragen. En artigare, tryggare och mer samarbetsvänlig skola får man genom att arbeta med konkreta beteenden som visar artighet, omtanke och samarbete t ex att samla på tre tack under veckan eller att berömma tre personer i skolan under veckan för något de gjort.

Våra ambassadörer blir Linn och Irma, lycka till, det här blir spännande! Under torsdagen övade vi samarbete, antal och siffror. Barnen fick sortera sifferkort i ordning och visa med bilder eller plockisar hur många siffran visar.

 

Inför vecka 4

Måndag: Skogen, kläder efter väder

Tisdag: Geometriska former

Onsdag: Idrott, ombyte och handduk med

Torsdag:

Fredag:

Obs! Tipsar er att läsa fritids information vid fönsterväggen, i hallen. Markera gärna i listan om barnen har hjälm och skridskor.

Vi önskar er en trevlig helg! / Linda, Mia, Anette, Jossan och Michelle