Viggen vecka 19

Hej,

Nu är utvecklingssamtalen i full gång. Vilka fina möten,det är så roligt att få mötas kring era barns lärande och kunskaper. Ni ska alla vara riktigt stolta 🙂

I onsdags var vi inbjudna till treornas föreställning, ett rymdäventyr. De var helt fantastiska och hela publiken satt som trollbundna. Vi skickar dem ett stort tack från oss på Viggen.

Den här veckan har vi arbetat med att mäta och använda begreppet centimeter. De har räknat och mätt allt möjligt och använt sig av både linjaler och måttband. Vi funderade över de olika mätredskapens funktion och vad man ska använda för att mäta något som är platt och rakt, respektive något som har en rund form. Barnen hade olika tankar om vilket som var bäst. Vi gjorde även ”jagmatte”något de fick göra när de började på Viggen. Barnen fick mäta sig både på längden och sina fötter, samt ta reda på vilken storlek de hade på sina skor. De är härligt att se barnens engagemang i allt vi gör.

Vecka 20

I veckan som kommer fortsätter vi med att märka ut var vi bor på kartan.
Vi kommer även göra klart vår sagobok, vårt collage och annat som vi behöver slutföra. Sommaren kommer med stormsteg och jag inser att terminen snart är slut.

På onsdag har vi idrott och på torsdag kommer sex nya barn få välkomna en ny grupp av förskolebarn till oss. Vi möts kring de fem konstverk som vi tidigare påbörjat.
På torsdagarna kommer vi träna på sommarlovssången tillsammans med Duvan.
Här kommer texterna till skolavslutningen:
Texter sommaravslut 2018,

Trevlig helg, Mia och Jossan!