Viggen v13

Viggen v 13

I måndags gick vi till bäcken men när vi kom fram fanns det inget vatten i bäcken. Det blev lite diskussioner om varför? Det har ju alltid funnit vatten där, barnen kom fram till att det inte varit så mycket snö i vinter. Så det blev fortsatt lek och kojbygge och så hittade vi blåsippor i stället.

Vår utflykt till ishallen blev lyckad barnen åkte skridskor med liv och lust, och för en del var det första gången och det gick riktigt bra. Roligt att se var att barnen var så kamratliga att låna ut sina skridskor till de barn som inga hade. Det smakade också bra med smörgås och dryck.

Vi jobbar på med våra bokstäver och nu är det Rr som barnen jobbat med under veckan. Barnen har även sett på bokstavslandet där vi lär nya ord. Lite olika mattespel på Ipads har vi också hunnit med att prova på.

Nu har Kulsäsongen börjat ute på rasterna och vi har nu i klassen pratat om reglerna för detta. Barnen vet nu vad som gäller så prata gärna med dem.

Efter påsklovet kommer idrotten att utgå veckorna 16, 17, 18 då vi kommer att börja arbeta i olika grupper tillsammans med Duvor och Svalor. Vi ska arbeta med NTA-lådan ”Mäta och Jämföra” och övriga grupper har då planerad ute aktivitet.

På tisdag den 4/4 ska vi åter till Kulturum och se teater ”Cykla bak och fram”

Vecka: 14

Måndag: Vi går till skogen.

Tisdag: Teater på Kulturum vi åker 8.50 bussen.

Onsdag: Språklust/bokstavsarbete/ Idrott ombyte o handduk.

Torsdag: Mattelek!

Fredag: Fritids!

OBS! Onsdagen den 17maj stänger skola och fritids för en processdag.

Trevlig Helg! Önskar Anette & Anne & Jossan