svalan v13

Svalan v 13

Denna vecka startades upp i skogen som sig bör och då Gill var sjuk gick Medhi och Rubab till skogen med alla svalor. Där letade dem efter olika vårtecken och hittade både småkryp och vårblommor av olika slag.

På tisdagen var det dags för friluftsdag för alla förskoleklasser och vi knölade in oss allihopa på bussen mot pinnbackshallen med skridskor och matsäckar. Väl där var alla bar jättesugna på att ge sig ut på hal is! De som inte åkte gick och tittade på änderna utanför hallen och några hejade på sina kompisar på isen. Matsäckarna smakade extra gott efter åkningen. Efter lunch knölade vi oss återigen på bussen mot Sigtuna.

På onsdagen var det dags att introducera bokstaven Rr och vi arbetade i Rr häftet och gjorde klart lite andra saker. På gymnastiken lektes det banan kull och de som hade halvklass med Gill klippte och klistrade ihop raketer.

På torsdagen gjorde vi klart sifferpapprena 0-9 och satte in färdiga arbeten i pärmarna. På gymnastiken lektes det olika lekar och i halvklass med Gill tillverkades det raketer. Vi gick till viggen och sjöng tillsammans med alla förskoleklasserna med teckenkommunikation. Vi sjöng bä bä vita lamm med tecken.

Veckan avslutades med lite fredagsdisco med dans och skratt på fritids.

 

OBS! På tisdag den 4/4 kommer Svalan och Viggen att åka på teater på kulturum. Vi åker med bussen som går kl 8.50 så var gärna på plats vid 8.30. Vi är åter vid lunch. Teatern heter ”Cykla bak och fram”.

 

Efter påsklovet kommer idrotten att utgå veckorna 16, 17,18 då vi kommer att börja jobba i olika grupper tillsammans med Viggar och Duvor. Vi ska arbeta med NTA-lådan ”Mäta och Jämföra” och övriga grupper har då olika planerade uteaktiviteter.

 

Vecka 14

 

Måndag: Vi går till skogen och spanar efter våren och fler djur.

Tisdag: Vi åker på teater med Viggen.

Onsdag: Vi fortsätter att arbeta med bokstaven Rr med stenciler och pyssel. Blå grupp har gymnastik och röd grupp skriver ord på Rr i skrivboken.

Torsdag: Vi gör räknesagor tillsammans och jobbar med begreppen ”mattespråk” (siffror) och mattesaga (text). Röd grupp har gymnastik och blå grupp skriver ord på Rr i skrivboken. Vi sjunger med alla förskoleklasser på viggen på rasten kl 10.00 med teckenkommunikation.

Fredag: Fritids

 

Trevlig helg önskar Gill och Medhi