Svalan v 8

Svalan v 8

Hej! Denna vecka inleddes som sig bör med en halvdag i skogen. Barnen fick ett uppdrag att leta reda på bilder på olika djur som låg lite utspridda i skogen. Det var djur från Sverige och djur från andra länder. Vi samlade in dem och pratade om vilka djur som bor hos oss och vilka som inte gör det samt om de sover på vintern eller inte.

På tisdagen arbetade vi i vårt häfte om bokstaven Ll och vi lekte med vår språkpizza. På pizzan lade vi sådant som började på bokstaven Ll. Vi pysslade lite också när vi gjorde larver av cirklar som barnen klippte ut och limmade ihop. På onsdag fortsatte arbetet med bokstaven L då vi byggde bokstaven Ll av lego och lekte lekar. Medan halva gruppen hade gymnastik skev resten ord på bokstaven Ll i skrivböckerna. Vi övar att skriva med småbokstäver och hålla oss på linjerna.

På torsdagen arbetade vi med geometri på olika sätt och efter detta gick vi till Viggen för att sjunga med tecken. När den ena halvan hade gymnastik skrev resten ord på Ll i skrivböckerna.

På fredagen städade vi ur klassrummet då vi ska få storstäd på skolan under sportlovet. Vi skulle därför uppskatta att ni föräldrar tar hem det som ej behövs på barnens hyllor så de kan städas av. Detta är även ett bra tillfälle att se över vad som finns där och sedan fylla på det som saknas. Det går åt mycket extrakläder nu då vi är ute mycket och barnen blir blöta. Torkskåpen hinner inte att torka allt tills vi ska ut igen.

Nästa vecka är det som sagt sportlov på skolan och det kommer att bedrivas fritidsverksamhet varje dag hela veckan.

 

Trevlig helg (och sportlov för de som är lediga) önskar Gill och Medhi