svalan v 3

Veckobrev v 3

Under den gångna veckan har vi lekt och arbetat vidare med språkljud. Vi kommer även att börja öva på att skriva vårt namn med små bokstäver. I skolan kommer eleverna att stöta på de små bokstäverna i allt större utsträckning så vi börjar bekanta oss med dem redan nu.

På torsdagarna har vi lekt och arbetat med matematik och denna vecka handlade det om 10 kompisar. Vi lekte och skrev tillsammans. Nästa vecka fortsätter detta arbete då vi inte blev klara.

Vi var i skogen i måndags och hade jätteroligt tillsammans. Vi pratade om hur vintern kan upplevas med våra fem sinnen. På måndagarna kommer vi att vara ute hela förmiddagen från 7.45 fram till lunch och det är bra om ni lämnar dem klädda efter väder och vind. Dessutom vill jag bara förtydliga att det är frivilligt att packa ett lättare mellanmål till barnen att ta med till skogen. Vi tar alltid med frukt från skolan till de som inte har.

Jag skulle vilja be om en sak, att barnen lämnar sina personliga saker/mjukdjur hemma eller på hyllan då deras närvaro skapar många konflikter mellan barn-barn och barn-vuxen. Dessutom stör det verksamheten och barnens uppmärksamhet. Vi har däremot tänkt att ha en speciell dag för barnens mjukdjur när vi har en liten fest för dem med lite gofika och mys. Inbjudan kommer under våren.

Vecka 4

Måndag: Vi går till skogen.

Tisdag: Vi arbetar med bokstäverna och börjar med bokstaven S.

Onsdag: Vi arbetar vidare med bokstaven S på olika sätt. Blå grupp har gymnastik.

Torsdag: Vi leker och jobbar vidare med 10 kompisarna. Röd grupp har gymnastik.

Fredag: Fritidsverksamhet hela dagen.