svalan v 22

Svalan v 22

Denna vecka kom våren av sig känns det som, med regn och kyla. Vi hoppas dock att det är tillfälligt. Vi har haft en talangjakt och gått på promenad till vindskyddet där vi grillade korv och lekte. Vi har städat i klassrummet och arbetat i språklustboken. Även skolavslutningssångerna har vi övat på.

Viktig information

På onsdag den 7/6 är det idrottsdag för förskoleklasserna och åk två. Skolan ger eleverna lunch men det kan vara bra att packa ned lite extra dricka och en frukt då de ska röra på sig hela dagen. Kläder efter väder och skor som de kan idrotta i. Vi kommer att vara på gamla IP i sigtuna och avfärd sker 08.30 och vi är åter vid mellanmålet.

Under terminen har eleverna i svalan arbetat för att skapa en god gemenskap och att vara vänliga mot varandra och andra vuxna. Vi har arbetat hårt med värdegrunden och de gånger som det gått extra bra har eleverna fått en bokstav i ordet ”pyjamasparty”. Precis lagom till terminsavslutningen har ordet äntligen blivit komplett! Som vi har kämpat med detta. Nu ska vi alltså arrangera ett pyjamasparty tillsammans! Denna dag kommer eleverna få komma till skolan med pyjamas och vi har det lite extra festligt med saft, popcorn och dans/lekar. Datum för denna festliga tillställning är den 8/6.

Under ett par veckor har Svalorna fått lämna sina kulor hemma på grund av otaliga konflikter på skolan. Vi känner att det lugnat sig men har ändå bestämt att låta detta beslut stå fast terminen ut. Vi kommer, tillsammans med eleverna, fastställa ett fåtal men hårda regler gällande kulorna innan skolavslutningen så får dessa gro under sommarlovet. Till hösten är de välkomna tillbaka på prov! Vi vill ju avsluta denna fantastiska termin på topp, utan konflikter med skratt och bus.

Låt barnen ta med en papperskasse till nästa vecka vi ska plocka ur lådor och ta hem våra saker.

Inbjudan till skolavslutningen ligger på bloggen

Det är studiedag den 15/6 och då är skola och fritids stängt.

Vecka 23

Måndag: Klämdag med fritidsverksamhet.

Tisdag: Sveriges nationaldag/röd dag.

Onsdag: Idrottsdag med åk 2

Torsdag: Pyamasparty

Fredag: Fritids.

 

Trevlig helg önskar Gill och Medhi