svalan v 19

Svalan v 19

Denna vecka har vi tampats med vädrets makter genom att vara ute i snö, hagel och lite solsken. På måndagen var det tänkt att gå till skogen men då det saknades personal var vi ute på gården tillsammans med duvan och viggen.

På tisdagen arbetade vi med språkljud med ljudbingo och läsförståelseuppgifter. Under onsdagen och torsdagen jobbade barnen vidare med bokstaven Mm genom att rita och klippa ut saker som började på bokstaven Mm.

Denna vecka hade röd och blå grupp gymnastik som vanligt då NTA temat är avslutat.

Under en tid har vi pedagoger tampats med en hel del konflikter gällande barnens kulor som de tar med till skolan. Det finns tydliga regler för eleverna att följa kring detta men det uppstår trots detta många onödiga konflikter som dessutom stör skolarbetet. Jag och Medhi hade ett samtal med svalorna i början av veckan om att de behövde tänka på att följa reglerna gällande kulorna men det har tyvärr inte blivit bättre. Tillsammans tog Medhi och jag ett beslut att svalorna skulle lämna sina kulor hemma under en vecka så vi kunde se över förhållningsättet kring dessa älskade kulor. När denna vecka passerat kommer vi ha ett samtal med svalorna om hur vi ska bete oss med kulorna så vi slipper konflikterna. Det är ju så roligt att spela kula så vi hoppas verkligen att detta hjälper. Så snälla lämna barnens kulor hemma under nästa vecka så meddelar vi när de kan tas med igen.

 

OBS! Glöm inte att skola och fritids är stängt på onsdag den 17/5 då alla personal ska ha en processdag tillsammans.

Alla förskoleklasser ska åka på ett slottsbesök (Skånelaholms slott) tillsammans på torsdag den 18/5 och vi kommer att åka, från skolan, med hyrd buss kl 8.15 och vara åter ca 13.00 Vi kommer att få baugetter och dryck från skolan men om ni vet med er att era barn är extra hungriga kan man packa ned ngt extra. Dock inget godis, kakor eller chips. Vi klär oss efter väder.

Vecka 20 och 21 kommer Gill att vara sjukskriven pga en handoperation men kan kontaktas via mejl om det är viktigt. Medhi kommer att vara klassansvarig och ytterligare en pedagog kommer att hjälpa henne.

 

Vecka 20

Måndag: Vi går till skogen med våra faddrar och går en tipspromenad tillsammans.

Tisdag: Språkutvecklande arbete.

Onsdag: SKOLAN STÄNGD.

Torsdag: Slottbesök, ingen gymnastik.

Fredag: Fritids.

 

Trevlig helg önskar Gill och Medhi