svalan v 16

Svalan v 16

Det kändes konstigt att starta denna vecka utan ett besök i skogen men ändå skönt att det var en kort vecka. På tisdagen var det trevligt att träffa alla elever igen efter en härlig påskledighet. Barnen hade mycket att berätta och de som hade varit på skolan hade haft roligt tillsammans. Under tisdagen startade vi med bokstaven Ee och arbetade i Ee häftet hela dagen.

Under onsdagen fortsatte vi i Ee häftet och sedan gav vi oss i kast med uggleboken med alfabetskul. På gymnastiken delades alla förskoleklassbarnen i fem grupper och en grupp gick med Jessica och Anette till gympasalen och arbetade med NTA lådan ”mäta och jämföra” De övriga grupperna gick med var sin pedagog till ängen vid pizzerian och lekte olika lekar i respektive grupp. Vi hade jätterolig allihopa.

Under torsdagen började vi med klockan på förmiddagen och pratade om klockan och hur den fungerar med de olika visarna och alla 12 siffrorna. Vi gick även till viggen och sjöng med tecken som vanligt. På gymnastiktimmen var det återigen dags för NTA men idag var det en ny grupp som fick chansen att mäta och jämföra med Jessica och Anette medan de andra lekte lekar på ängen bakom pizzerian.

Idag/fredag har svalorna gått ned till sigtuna med Rubab och Medhi för att vara med på invigningen av ”bokkiosken” som vi bjudits in av Bos mamma Sara Hjelmstedt som jobbar på sigtnastiftelsen. Även de barn som vanligen är lediga på fredagar fick följa med och så klart deras föräldrar.

På rasterna denna vecka har Anette tagit in ett antal barn på rasterna och språktestat dem ”hitta bokstaven” inför skolstart.

OBS! Även nästa vecka kommer gymnastiken vara inställd för arbete med NTA lådan ”mäta och jämföra”.

Jag vill även passa på att påminna om att lämna in förslag på tider som passar er att ha utvecklingssamtal på, så jag kan sammanställa och bekräfta snarast möjligt till er alla. Jag vill även påminna att lämna in närvarolappen för sommarlovet, sista dagen är idag 21/4.

Vi fortsätter att gå ut mellan 7.45-8.15 för att träna på lämning ute inför skolstart.

Vecka 17

Måndag: Vi går till skogen.

Tisdag: Vi pysslar och skapar djur på Ee.

Onsdag: Vi fortsätter arbetet i uggleboken och bokstäverna. Arbete med NTA och utelekar.

Torsdag: Vi arbetar vidare med klockan. Fortsatt arbete med NTA och utelekar. Vi sjunger med tecken hos viggen med duvorna.

Fredag: Fritidsverksamhet

Trevlig helg önskar Gill och Medhi