Svalan v 14

Svalan v 14

Vi startade veckan som vanligt i skogen där vi gick på en tipspromenad. Frågorna handlade om vårblommor och barnen gick två och två.

På tisdagen åkte vi till kulturum med Viggarna för att se på en dansföreställning som hette ”cykla bak å fram”. Föreställningen var spännande och rolig.

Under onsdagen arbetade vi vidare med uggleboken där vi övar på att skriva alfabetets alla bokstäver. Vi har denna vecka gjort Ö-Y.

På torsdagen var vi ute från 7.45 och under förmiddagen lekte vi matematiklekar med Viggar och Duvor. Vi gick på tipspromenad där frågorna handlade om 10 kompisarna och lekte talradsstafett. Vi samlades på Viggen med Duvorna och sjöng med tecken igen.

På fredagen var det fritidsverksamhet hela dagen som vanligt.

 

Under v 16 kommer vi även att börja göra språktestet ”Hitta bokstaven” med barnen där vi utvärderar hur deras kunskaper om alfabetet ser ut inför skolstart.

Under vecka 16 kommer även tiderna för de elevledda utvecklingssamtalen skickas ut. Samtalen kommer att starta under v 18.

Efter påsk kommer gymnastiken att utgå under veckorna 16, 17, 18 då alla förskoleklasser ska arbeta med NTA (natur och teknik för alla med fokus på mäta och jämföra) under gymnastikpassen. Vi har delat in alla barn i fem grupper och när en grupp har NTA har resten planerade uteaktiviteter.

 

OBS! Efter påsklovet kommer vi att börja med lämning ute från 7.45 varje morgon och det är en träning inför skolstarten!

 

 

Vecka 16

 

Måndag: Annandag påsk

Tisdag: Vi introducerar bokstaven Ee. Vi börjar språktesta med ”Hitta bokstaven”.

Onsdag: Vi pysslar och arbetar vidare med bokstaven Ee. NTA.

Torsdag: Vi arbetar med att skriva räknesagor tillsammans. NTA. Vi språktestar med ”Hitta bokstaven”.

Fredag: Fritidsverksamhet