svalan v 12

Svalan v 12

Vi startade veckan som vanligt i skogen där vi fick ledtrådar om haren. Det var lite svårt med kluriga påståenden och lite nya begrepp men, med gemensamma resurser lyckades vi till slut. De nya begreppen var: palt (harens barn) och doftspår (det spår djur lämnar efter sig).

På tisdagen var vi lärare på kurs och fick lära oss mer om formativ bedömning eller bedömning för lärande som handlar om hur man genom formativ bedömning kan ge eleverna rätt verktyg för att gå vidare i sin kunskapsutveckling. Vilken bedömning är då formativ? Bedömning som visar var eleven är i sitt lärande, vart eleven ska (målet) och hur eleven ska nå dit. Vi pratade om hur man kan börja med detta redan i förskoleklass för att i skolan sedan vara van med detta arbetssätt. Efter föreläsningen träffades vi i olika grupper och pratade om hur vi, på de olika skolorna, arbetar med IKT och SUA (it och språkutvecklande arbete). På skolan var det fritidsverksamhet hela dagen.

På onsdagen var Rubab med oss på svalan och vi jobbade med språkljud och språklust boken. Blå grupp hade gymnastik.

På torsdagen hade vi besök av Karin Vegerfors som observerade barngruppen när vi arbetade med matematik. Barnen övade på att skriva siffror 0-9 och några skrev räknesagor. Röd grupp hade gymnastik.

På fredagen var det fritidsverksamhet som vanligt.

 

OBS! På tisdag den 28/3 kommer alla förskoleklasser att ha en friluftsdag. Vi kommer att gemensamt åka buss till pinnbackshallen och åka skridskor i den varma hallen tillsammans. Vi kommer att ha med en lättare lunch till alla barn men om man vet med sig att sitt barn behöver något mer kan man packa med detta. Dock undanbedes godis, läsk och kakor! Vi kommer att åka ca 9.00 och vara tillbaka vid mellanmålet.

Barnen behöver ha med sig skridskor och hjälm samt lämpliga kläder att åka i. Om man inte har skridskor finns det några låneskridskor och andra aktiviteter för dessa barn.

 

Vi vill även passa på att tacka alla föräldrar som deltog på torsdagens föräldramöte.

Sista fredagen varje månad packas alla kvarglömda kläder ihop och skickas till återvinningen. Kolla igenom lådorna innan fredag den 31/3.

 

OBS! Den 17 maj stänger skola och fritids för en processdag.

 

Vecka 13

 

Måndag: Vi går till skogen på jakt efter vårtecken. Klassråd.

Tisdag: FRILUFTSDAG

Onsdag: Vi introducerar bokstaven Rr och blå grupp har gymnastik.

Torsdag: Matematik och vi gör räknesagor. Röd grupp har gymnastik.

Fredag: Fritids.

 

Trevlig helg önskar Gill och Medhi