svalan v 11

Svalan v 11

Denna vecka kom våren på besök med härliga dagar i solen. Det blir ju lite knepigt med kläder denna årstid då det är kallt på morgonen och varmt på eftermiddagen. Det bästa vore om barnen har lager på lager kläder som barnen kan skala av allt eftersom värmen stiger. Det är dock fortfarande lerigt och blött så ordentliga skor är att föredra framför tunna tygskor.

I måndags var vi i skogen och lärde oss fakta om räven genom att barnen fick olika påståenden om djuret och de fick klura ut vilket djur det var. Denna gång var det svårt och vi lärde oss flera nya begrepp, som revir, lya och allätare. Vi hade även klassråd och gick igenom vad detta är bra för och diskuterade begreppet demokrati.

På tisdagen introducerade vi bokstaven O och vi arbetade med stenciler och gjorde spiralormar som nu pryder våra fönster.

I onsdags arbetade vidare i språklustböckerna och en del barn skrev låtsasinbjudningskort för att öva textdisposition. Detta var svårt att planera så att all text fick plats och det här med datum och klockslag var lite knepigt. Vi arbetar vidare med detta nästa vecka. Blå grupp hade gymnastik och lekte stafett och sammarbetslekar. De hade jätteroligt tillsammans.

På torsdagen jobbade vi med att skriva siffror på förmiddagen. Vi åt lunch tidigare och åkte sedan till Kulturum med Viggarna och Duvorna där vi hamnade på ”Kulturskolan airport”. Vi sjöng och hade mycket trevligt och särskilt roligt tyckte barnen att det var när alla lärare fick gå upp och framföra en improviserad dans inför publiken.

På fredagen hämtade Rubab Svalorna på Viggen på morgonen, då jag (Gill) var hos läkaren och Medhi var hemma med sin sjuka son. Det var sedan fritids som vanligt.

 

OBS! Den 21/3 är det studiedag för alla lärare och det är fritidsverksamhet för alla elever hela dagen. De barn som inte har fritidsplats är lediga denna dag.

 

Vecka 12

 

Måndag: Vi går till skogen och försöker klura ut vilket djur ledtrådarna handlar om.

 

Tisdag: Studiedag. Fritids hela dagen.

 

Onsdag: Vi fortsätter arbetet med bokstaven O. Blå grupp har gymnastik.

 

Torsdag: Vi fortsätter arbetet med att skriva siffror. Vi får besök av specialpedagog Karin Vegerfors på förmiddagen. Röd grupp har gymnastik.

 

Fredag: Fritids hela dagen.

 

Trevlig helg önskar Gill och Medhi