svalan v 10

Svalan v 10

Under sportlovet har skolan städats ordentligt och när vi kom tillbaka var det väldigt fint. En ordentlig storstädning hade gjorts där allt hade fått en ordentlig rengöring inklusive fönster och golv.

Under hösten gjorde eleverna ett test i fonologisk medvetenhet och denna vecka gjordes samma test för att se hur deras språkliga utveckling framskridit.

På måndagen var vi i skogen och barnen fick uppdraget att lista ut vilket djur jag tänkte på med hjälp av olika påståenden om djuret. Denna gång handlade det om ekorren. Vi hade en diskussion om vad ekorren åt, var den bodde och åt mm.

I tisdags hade vi besök av Åsa Folke från hörsel- och balanskliniken som hade en ordentlig genomgång med oss (Medhi och Gill) om hur ljudslingorna i klassrummet fungerade. Vi pysslade och gjorde lejon av muffinsformar. Vi ritade saker som började på bokstaven L och dessa laminerades.

På onsdagen använde vi våra egenhändigt ritade saker på L och lade dem på vår ljudpizza som idag bara fick ha just pålägg av enbart L. Sedan jobbade vi i språklustboken. På gymnastiken lektes det monsterkull.

I torsdags jobbade vi med 10 kompisarna och addition med hjälp av tärningar och stenciler. Vi var även och sjöng på Viggen med Duvorna, denna gång sjöng vi sånger som vi ska sjunga nästa vecka när vi åker till kulturum med Duvorna och Viggarna. Vi sjunger Diggilo diggiley, rock around the clock och gå upp och pröva dina vingar. Röd grupp hade gympa och lekte monster- och zombiekull.

På fredagen var det fritids hela dagen.

 

OBS! Då vi åker till kulturskolan på torsdag förmiddag är det ingen gymnastik för den röda gruppen.

 

Vecka 11

 

Måndag: Vi går till skogen och får ledtrådar om ett annat djur och har klassråd.

 

Tisdag: Vi introducerar bokstaven O med pyssel och annat roligt.

 

Onsdag: Vi arbetar vidare i språklustboken så att den blir klar så vi kan gå vidare med annat roligt. Blå grupp har gymnastik och röd grupp leker med ljudpizzan och O ord.

 

Torsdag: Vi fortsätter med 10 kompisar och skriver räknesagor. Vi äter tidigare för att kunna ta bussen till kulturum och ”Kulturskolan Airport” tillsammans med Duvor och Viggar.

 

Fredag: Fritids

 

Trevlig helg önskar Gill och Medhi