Duvan v 18

I tisdags drog vi igång direkt med att göra filmer tillsammans med 2c och sedan tog vi resten av förmiddagen till att vara i parken. När de kom tillbaka hade vi fått en film från rektor Erika där hon bjöd in oss till hennes rum.

Onsdag morgon gjorde vi oss redo med frågor och funderingar och tog oss till Erika. Där fick vi veta hur det var att arbeta som rektor, vad man gjorde och hur en dag kunde se ut, mycket spännande!

I torsdags inledde vi samlingen med att titta på en liten film om kodning och pair programming. Vad som är viktigt när man arbetar i par, hur man kan hjälpa en kompis. Dem jämförde det med att köra bil, den som kör håller i datorn och den som sitter bredvid är med och hjälper till men rör inte ratten. Därefter fick de arbeta i par med en ipad och välja mellan ett matematik program som heter ”raketen” eller ”kodning”.

I onsdags hade vi sista NTA passet och i torsdags avslutade vi projektet med ett fågellopp. Väldigt uppskattat och idag hörde jag några barn som sa ”jag har träningsvärk”. =)

 

VECKA 19

Måndag: Skogen

Tisdag: Projekt 2c

Onsdag: Arbetspass

Torsdag: Idrott

Fredag: Fritids

 

Trevlig Helg!

Jessica & Michelle