Duvan v 12

Hej!

Denna vecka har gått i ett svep. Under veckan har vi börjat med en ny bokstav, R. Dem har blivit väldigt duktiga på ljud och att ljuda ihop ord. Vi tog fram R- ord och sedan fick de skriva på tavlan och det tycker dem är väldigt roligt.  Bara att gå fram och ställa sig trots att man tycker det är lite svårt är duktigt, det underlättar också när man har kompisar som gärna hjälper till. Det blev en härlig speldag i torsdags där barnen presenterade sina spel och sedan spelade de i alla möjliga konstellationer.

I tisdags var vi lärare på kurs och fick lära oss mer om formativ bedömning eller bedömning för lärande som handlar om hur man genom formativ bedömning kan ge eleverna rätt verktyg för att gå vidare i sin kunskapsutveckling. Vilken bedömning är då formativ? Bedömning som visar var eleven är i sitt lärande, vart eleven ska (målet) och hur eleven ska nå dit. Vi pratade om hur man kan börja med detta redan i förskoleklass för att i skolan sedan vara van med detta arbetssätt. Efter föreläsningen träffades vi i olika grupper och pratade om hur vi, på de olika skolorna, arbetar med IKT och SUA (it och språkutvecklande arbete). På skolan var det fritidsverksamhet hela dagen.

På tisdag nästa vecka kommer vi att ha friluftsdag med skridskoåkning i A- hallen i Märsta. Vi har hallen mellan 9. 30  – 12. 30 så vi räknar med att vara tillbaka senast 14.00. Vi har beställt baguetter och festis till matsäck men känner ni att det är lite kan man ju fylla ut matsäcken efter eget behov. Tag med hjälm och skridskor om ni har.

OBS! Den 17 maj kommer skolan vara stängd för en process dag.

VECKA 13.

Måndag: Skogen

Tisdag: Friluftsdag

Onsdag: Bokstavsarbete

Torsdag: Idrott

Fredag: Fritids

 

Vi vill avsluta med att tacka er föräldrar som deltog på föräldramötet i torsdags.

 

Ha en härlig helg!

Jessica & Michelle